miercuri, 27 aprilie 2011

Spectroscopia flatulatiei ca metoda de determinare a traseului parcurs

Flatulatia reprezinta amestecul de diferite gaze in interiorul stomacului si in intestine. Aceste gaze sunt produse atat de descompunerea haleului ingerat, cat si de diferitele gaze "inghitite".
Spectroscopia reprezinta analiza compozitiei unui gaz, lichid sau solid la nivel molecular (deci foarte precis).
Atunci cand un om merge pe un drum "presarat" cu foarte multe mirosuri (de ex. atunci cand mergem prin piata din Rosiori unde putem distinge mirosuri alese cum ar fi mirosul de gainat de gaina, ceapa, varza, transpiratie, pipi, benzina, s.a) si serveste in acelasi timp un pateu sau o saorma sau inghite in sec, impreuna cu gazele deja existente in stomac se amesteca si gazele captate (sau inghitite) pe tot parcursul drumului. Cand volumul acestui amestec de gaze devine prea mare, se produce mai mult sau mai putin voluntar asa numita flatulatie(in popor numita si part sau basina). Astfel cand omul in cauza a sfarsit drumul parcurs este pus sa se flatuleze in spectroscop (aparatul de determinare a compozitiei gazului la nivel molecular) si acest spectroscop ne spune moleculele din part. Moleculele care sunt continute si in mancarea din stomac se exclud , iar cele care nu se regasesc in mancarea din stomac ci numai in flatulatie sunt moleculele gazelor "inghitite pe drum". Foarte usor se pot determina alimentele sau lucrurile care contin aceste molecule, si mai usor se poate determina drumul pe care se regasesc numai aceste alimente sau lucruri. Deoarece putem lucra cu multe tipuri de molecule, se poate folosi la determinarea alimentelor sau lucrurilor, calculatorul cu un soft specializat. Bineinteles ca metoda poate fi supusa unor foarte mici schimbari sau adaptari.
Stiu... logica folosita vi se pare cunoscuta? Nu? Ehhhh.... asa este...mi-am inspirat rationamentul, din lucrarea televizata si ulterior publicata pe diferite bloguri, "Logica pumnului prezidential" sau "Palitura de osanda" semnata " Mai Multi ".
Sfarsit, The End, Fin, Nas, Cumatru...

6 comentarii:

  1. Te referi cumva la flatulatia prezidentiala? Sau la chimistul spectrscopician cu nume de cimitir? Sau..........ai ingerat niste gaze pe drumul spre casa?????:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaa...nu, clar nu. Trebuie sa recunosti ca metoda descrisa este un foarte ingenioasa, cu o valoare stiintifica incontestabila. Ma gandesc sa o public.

    RăspundețiȘtergere
  3. bai Nea-Goe in sfarsit buna idee ai avut cu blogul asta .. ca de flatuatiile tale eliberate prin carciumi si terase ne-ai convins destul atatea veri. Era timpul sa vedem ce-ti mai flatueaza si mintea. Ba nu ca ti-ar pasa dar sincer imi place Costi

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totul din dorinta de a schimba ceva

    RăspundețiȘtergere
  5. ce flatulatie de blog...

    RăspundețiȘtergere