marți, 19 aprilie 2011

Constitutia asta...

Citeam acum cateva minute pe un sait de stiri, ca Ungaria si-a modificat Constitutia. Unde ma duce gandul? Pai, la a noastra Constitutie, care se doreste a fi revizuita. In Constitutia maghiara au fost introduse notiuni legate de Dumnezeu, de familia traditionala. Nu ca in Constitutia Romaniei ar fi fost accentuat rolul lui Dumnezeu in viata noastra (si totusi, cea mai mare incredere o avem in Biserica), dar ma gandesc ca in noua Constitutie, familia nu va mai avea un rol important, ba chiar va fi neinteresanta. Daca vrei sa dezbini o natiune, distrugei "caramizile" pe baza carora este intemeiata. Nu ma ocup de predictii, dar va fi interesanta, zic eu, forma finala a Constitutiei Romaniei. Si mai interesant va fi un studiu paralel al celor doua Constitutii , romana si maghiara, pentru a putea anticipa eventualele actiuni in politica externa si interna a Romaniei.

2 comentarii:

  1. Analiza ta e superficiala!Sincer!trebuie sa vezi tot ceea ce prevede Constitutia Ungariei,in amanunt si apoi mai discutam!Nu-mi pot da cu parerea asupra unui subiect pe care nu-l cunosc in profunzime!Sorry!

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca e superficiala. Nici nu am emis pretentii ca ar fi o analiza adanca. Ideea era ca ar trebui urmarit acest lucru si dedus ceva de acolo. Sigur am avea ce sa deducem.

    RăspundețiȘtergere