sâmbătă, 30 aprilie 2011

Infratirea la rosioreni

Observ ca, la moda prin lumea civilizata este infratirea intre orase din tari diferite. Un lucru bun daca avem in vedere posibilitatile remarcabile de dezvoltare economica pe care le ofera aceasta infratire. Multe orase din Romania au actionat in acest sens si s-au infratit cu te miri ce orase de prin te miri ce tara. Normal, intuitiv este sa te infratesti cu un oras care o duce mai bine decat orasul tau, ca sa iti fie bine, ca altfel te infratesti degeaba. Privind situatia Sibiului, spre exemplu, observam ca sta destul de bine la acest capitol.

Oraşe înfrăţite


....si exemplele pot continua. Poate va intrebati "La ce este buna aceasta infratire?". Pai, investirori straini, dezvoltarea turismului, participarea, cu orasul infratit, la proiecte comune , s.a.m.d. E normal, exista sanse foarte mari ca o companie, atunci cand are in vedere sa investeasca extern, sa ia in calcul filiera oraselor infratite cu orasele in care are deja sedii principale, un motiv fiind increderea, atat de importanta in afaceri.
Intrebarea normala este "Cu cine se infrateste Rosiorii de Vede?". Ei bine dragii mei raspunsu' este "Nu stiu, ca nu apare pe nicaieri". Probabil cu nimeni. Pai normal, in ce limba sa mai vorbim si cu aia. Cunoastem alta limba, afar' de romana? Asta inseamna ca edilii sa ne ofere posibilitatea sa evoluam, sa organizeze receptii, si noi sa intram in lumea buna. Pai asta ne trebuie noua? Mai bine stam nepasatori, cum sta fierul in fata apei, ca oricum am inceput sa ruginim.

3 comentarii:

  1. Stimate rosiorean,
    Rosiorii de Vede sunt infratiti cu Gorna Oryahovitsa din BG incepand cu 2003.
    Cu prietenie,
    Ionut (un fost coleg ;) )
    keep bloggin'

    RăspundețiȘtergere
  2. Uitai sa precizez ca facura si (cel putin) un proiect comun pe bani europeni.
    http://www.turism.gov.ro/comunicare/presa/comunicate/mai-aproape-in-europa

    RăspundețiȘtergere
  3. "... cooperare transfronatliera" --> o sa cooperezea ambele orase pe stomacul gol (sau pe o gramada de zahar).


    Rezultate obtinute:

    1. Doua conferinte de prezentare a fondurilor europene pentru cooperare transfrontaliera una desfasurata la Gorna Oryahovitsa si alta la Rosiorii de Vede
    2. Cursul de management de proiect desfasurat la Rosiorii de Vede
    3. Suportul de curs
    4. Ghid de prezentare a municipiului Gorna Oryahovitsa
    5. Ghid de prezentare a municipiului Rosiorii de Vede
    6. Pagina web care va gazdui prezentarea proiectului si va sprijini potentialii parteneri româno-bulgari prin informatii despre participanti si interesele lor. Aceasta va fi accesibila gratuit tuturor celor interesati.

    ...conferinte? Acesta este un rezultat?
    ...pagina web? Le faceam eu 10, pe gratis.

    Daca e sa continuam de ce nu ne-am infrati cu Berbera sau Baidoa? Am putea obtine rezultate mai bune. La Google are oricine acces, problema e cu cei care stau in Rosiori.

    RăspundețiȘtergere